SEMIFREDDO al CIOCCOLATO

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g de frisca
  • 250g ciocolata fondente (tablete)
  • 4 oua
  • 30g zahar
  • 2 linguri de cafea (concentrata)
  • esenta de rom

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la bain marie,cind s-a topit bine se adauga cafeaua,esenta de rom si se mesteca rapid, dupa care se adauga si galbenusurile si se lasa sa se raceasca

albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si zaharul(nu adaugati mai mult de 30 g pt ca este dulce si ciocolata si frisca) cind compozitia cu ciocolata s-a racit(trebuie sa fie doar un pic calduta)se adauga si albusurile.

Se monteaza frisca si se adauga peste compozitia obtinuta.Se pune in forme si se baga la congelator circa 2 ore.O bunatate pentru cine adora ciocolata

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise