Serbet de vanilie

Zaharul cu vanilia si cu apa se pun la fiert.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahăr
  • 1/2 pahar apă
  • vanilie
  • stafide
  • 80 gr sirop glucoza

Mod de preparare

Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute.

Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la apă rece, schimbîndu-se apa des.

Cînd s-a mai răcit, se pune direct pe gheaţă şi se freacă zahărul cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn pînă ce zahărul s-a albit (făcut mat).

Ca să fim siguri că zahărul este fiert, se ia puţin cu o linguriţă şi se bagă în apă rece.

Dacă şerbetul nu se dizolvă, atunci este gata. Să nu se fiarbă prea mult şi cînd zahărul este fierbinte să nu se mişte vasul.

Este indicat să se pună 80 gr glucoză, să nu zaharisească. Borcanul cu şerbet, pînă ce se răceşte, se înveleşte cu şervet ud, apoi se leagă cu celofan.

Apoi se pune in bol cu stafide si se serveste

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise