Sirop de salcam

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1700 g zahar
  • 1400 ml apa fierbinte
  • 800 g flori de salcam
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.

2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.

3. Oprim focul, punem florile de salcam, amestecam punem capacul si lasam asa pana cand siropul se raceste complet (2-4 ore).

4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in flori si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala.

Va trebui sa obtineti un sirop gros.

Nota!

Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

Din cantitatile date au iesit 5 sticle de 250 ml, desigur daca vreti il puteti ingrosa mai tare, caz in care va iesi mai putin.

Eu am lasat florile 12 ore in sirop, fiindca am avut de rezovat niste probleme, si din acest motiv siropul a iesit mai inchis la culoare.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise