Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 Litri apa.
  • 10 Gr drojdie.
  • 6 Lamai.
  • 600 Gr zahar.
  • 600 Gr miere de albine.
  • 10 Palarii de floare de soc.(merg si uscate 10 pumni mari).
  • mirodenii, dupa gust:vanilie,scortisoara,nucsoara,fiecare cum doreste sa fie la gust.

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

Intr-un borcan de 10 litri se aseaza pe fund florile de soc.Lamaile se taie in patru,se storc un pic peste florile din borcan si apoi se lasa peste flori cu mirodeniile(vanilie,scortisoara,nucsoara,dupa gust).Drojdia se desface in putina apa si o adaugam in borcan.Se dizolva zaharul si mierea in borcanul cu apa, cu ajutorul unei linguri de lemn.Se umple borcanul cu apa pana in buza si se acopera cu o farfurioara.In fiecare zi se amesteca in borcan cu o lingura de lemn, apoi se pune farfurioara peste borcan.Dupa 3-4 zile se trage continutul in sticle se pune capac si se baga la rece.Este o bautura spumanta, dulce-acrisoara.Cand se scoate de la frigider si se pune in pahare, este foarte delicioasa.Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise