Sorbet de cantalup

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de cantalup galben curatat si decojit-greutatea este luata dupa cojire si curatare
  • 1/2 pahar de zahar sau 3-4 linguri de miere
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de vin alb spumos sau muscat

Mod de preparare

In bolul blenderului punem bucatile de cantalup taiate bucati mici si restul ingredentelor si actionam mixerul pana totul devine o pasta fina. Cine are oala mixerului speciala pentru inghetata, toarna pasta in oala si o actioneaza 20-30 de minute pana sorbetul se formeaza.

Alta varianta - se toarna pasta intr-o cutie inchisa ermetic, se da la congelator pentru o ora, dupa care se mixeaza din nou si se reda la congelator - se repeta operatia de doua- trei ori pana sorbetul este pufos si gustos si se poate servi.

Eu l-am turnat in forme de silicon si am pus betisoare din scortisoara si are un aspect de inghetata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise