Sos alb Bechamel (cald)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg: 80 g faina
  • 1 I lapte
  • 80 g unt
  • 10 g sare.

Mod de preparare

Făina se dizolvă în puţin lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert la foc potrivit, se adaugă 1/2 din cantitatea de unt, făina şi sarea, amestecând cu telul în continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Compoziţia se fierbe 30 de minute, după care se strecoară, se controlează gustul şi se adaugă restul de unt pentru a nu se prinde crustă. Se menţine la cald, se foloseşte ca bază la alte sosuri.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise