Sos de lamâie (rece)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1kg: 300 ml ulei
  • 400 g lămâie
  • 100g patrunjel verde (mărar)
  • 500 ml apă minerală
  • 3 g sare de lămâie
  • 1 g piper
  • 10 g sare.

Mod de preparare

Uleiul se bate cu telul într-un vas pînă începe să se tulbure. Se adaugă zeama de lamâie şi apă minerală, turnată sub formă de firicel, sarea şi sarea de lamâie. Se bate în continuare, apoi se adaugă verdeaţa şi piperul amestecând componentele pâna la omogenizare. Se controlează gustul. Se recomandă la preparatele din peşte, creier, ficat, pasare, pui etc., fierte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise