Pune fructele de tamarind in bol cu apa calduta pane se inmoaie, apoi scoate samburii si cochiliile lor. Toaca fructele cat mai fin. Pune o tigaie de 18 cm diametru pe foc cu zaharul pana se caramelizeaza usor, apoi pune untul. Cand zaharul s-a topit in unt, pune tamarindul si lasa 2-3 minute amestecand usor. Pune apoi ghimbirul ras si dupa 1 minut, pune supa. Lasa 2 minute si pune si celelalte ingrediente. Adauga si zeama de portocala si lasa sa se ingroase, amestecand usor. Pune feliile de friptura pe farfurie, si toarna sosul de tamarind peste.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise