Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru a obţine aprox. 250 ml de sos:
  • 150 g de maioneză
  • 50 g de sos de roşii sau ketchup clasic (eu asta am folosit)
  • 50 g de sos de chilli
  • 1 ceapă mică, rasă
  • 1 linguriţă de pastă de ardei dulce
  • 1 linguriţă de sos Worcestershire
  • 1 linguriţă de sos Tabasco
  • 1 linguriţă de cogniac
  • sare după gust

Mod de preparare

Un sos cremos, plin de aromă, care se serveşte deseori la salată. Dar noi îl vom pregăti pentru al savura împreună cu cozi de raci fierţi (se poate folosi şi la un cocktail de cozi de creveţi, la sandvişuri sau burgeri)

Preparare:

Întrun bol, amestecaţi maioneza, ketchupul, sosul de chilli, sosul Worcestershire, sosul Tabasco, cogniacul şi ceapa rasă.

Amestecaţi toate componentele până obţineţi un sos uşor consistent şi cremos. Pentru cei ce doresc o aromă mai puternică, puteţi adăuga câte puţon din sosurile amintite şi cogniac.

Că aşa am făcut şi eu! :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise