Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru a obţine aprox. 250 ml de sos:
  • 150 g de maioneză
  • 50 g de sos de roşii sau ketchup clasic (eu asta am folosit)
  • 50 g de sos de chilli
  • 1 ceapă mică, rasă
  • 1 linguriţă de pastă de ardei dulce
  • 1 linguriţă de sos Worcestershire
  • 1 linguriţă de sos Tabasco
  • 1 linguriţă de cogniac
  • sare după gust

Mod de preparare

Un sos cremos, plin de aromă, care se serveşte deseori la salată. Dar noi îl vom pregăti pentru al savura împreună cu cozi de raci fierţi (se poate folosi şi la un cocktail de cozi de creveţi, la sandvişuri sau burgeri)

Preparare:

Întrun bol, amestecaţi maioneza, ketchupul, sosul de chilli, sosul Worcestershire, sosul Tabasco, cogniacul şi ceapa rasă.

Amestecaţi toate componentele până obţineţi un sos uşor consistent şi cremos. Pentru cei ce doresc o aromă mai puternică, puteţi adăuga câte puţon din sosurile amintite şi cogniac.

Că aşa am făcut şi eu! :)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise