spaghete a la Cristina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei gras (verde, rosu, galben - dupa preferinta)
  • 5 ciuperci micute sau 3 mari
  • cateva feliute de sunculita taraneasca sau jambon sau ... ce preferati (kaizer)
  • cascaval
  • spaghete
  • delikat
  • ulei
  • busuioc
  • cimbru macinat ff fin
  • un praf de piper
  • usturoi
  • pasta rosii
  • verdeata (marar, patrunjel) proaspata

Mod de preparare

Se fierb f bine pastele; in timpul acesta se taie cat mai marunt ceapa care se caleste cu mezelul tait cubulete in ulei (aprox 7 linguri); dupa cca 1.15-1.30 minute se adauga ardeiul taiat marunt si ciupercile taiate felii subtiri. Se calesc un timp dupa care se adauga apa si se lasa pana se fac ciupercile; apoi se pun delikatul, busuiocul, pasta de rosii, cimbrul, piperul, usturoiul taiat feliute subtiri, pasta de rosii si verdeata si se amesteca bine. De obicei, dupa adaugarea ingredientelor din urma trebuie APA ca sa se lege..lasati sa clocoteasca 5 minute timp in care amestecati.

Cand este gata, se amesteca cu pastele si se rade cascaval deasupra. (SE SERVESC FIERBINTI!)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise