Înainte de a începe, pregatiti toate ingredientele.
Turnati câteva linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare sau o cratita. Scuturati-o putin si adaugati feniculul tocat, usturoiul si semintele de fenicul. Prajiti-le la foc mediu timp de 5 minute, amestecând cat mai des, Mariti flacara si adaugati vinul, ardeiul iute si calamarii. Continuati sa amestecati pâna cand alcoolul si lichidul scad la jumatate. Micsorati flacara, fierbeti pastele în apa clocotita si sarata, conform instructiunilor de pe pachet.
Gustati sosul si potriviti de condimente, cand pastele sunt fierte al dente, scurgeti- le într-o strecuratoare, pastrand putin din apa in care au fiert. Amestecati-le imediat cucalamarii si sosul. Luati cratita de pc foc si adaugati cam 5 linguri de ulei de masline extravirgin de foarte buna calitate, împreuna cu frunzele de fenicul si patrunjelul. Amestecati bine totul, mai gustati o data, adaugati putin din apa pastrata daca e nevoie, apoi repartizati pastele în 4 boluri. Presarati-le cu putina coaja de lamaie si mancati -le imediat!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise