Spaghete cu creveti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g creveti (mici) decorticati
  • congelati
  • 500 g spaghete
  • 2 linguri bulion
  • 2 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 100 g masline (amestec -verzi si negre- sarate)
  • ulei de masline
  • margarina
  • condimente: busuioc
  • foi de dafin
  • maghiran
  • "plante aromatice pentru salata
  • sare
  • piper
  • un paharel de vin alb/roze

Mod de preparare

Se pun la fiert pastele cu putina sare, 3-4 foi de dafin, 1 lingura de ulei. Se fierb cat este indicat pe cutie. Dupa ce au fost luate de pe foc se toarna intr-o strecuratore si se lasa cateva secunde sub jet de apa rece. Pentru a evita lipirea lor se toarna peste ele 2-3 linguri ulei si se amesteca. Crevetii se prepara astfel. O bucata de staniol se pliaza in 2, in interior se pun crevetii spalati in jet de apa. Peste acestia se adauga: 3-4 linguri ulei de masline, maghiran, busuioc, foi de dafin, piper boabe, vin alb (3-4 linguri). Se indoaie marginile foitei de staniol astfel incat continutul sa nu se scurga. Separat se pune la fiert o oala cu apa. Cand aceasta clocoteste se aseaza deasupra o strecuratoare (din metal) in care se pun crevetii si apoi se acopera cu un capac. Se lasa maxim 10 min. Prepararea sosului: intr-o tigaie sau cratita (de teflon) se pune la incins margarina cu ulei de masline. Se adauga cepele date prin razatoare sau tocate foarte fin. Cand au capatat o culoare aurie se sting cu vin. Se adauga apoi maslinele si se lasa la fiert. Separat se pune bulionul intr-un castronel cu delikat, usturoi granulat, mixtura de plante aromatice si se amesteca bine cu apa pentru omogenizare. Acest amestec se toarna peste viitorul sos. Crevetii se scot din staniol si se pun in tigaia in care se pregateste sosul. Se mai lasa 5-6 minute. Compozitia se toarna in functie de nr. portii, peste spaghete. Se orneaza cu frunze de busuioc sau de patrunjel cret.

Se servesc calde, cu un pahar de vin roze/alb alaturi - de preferinta sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise