Spaghete cu pipote de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g pipote de pui (puteti adauga si inimi)
  • 400g spaghete
  • O ceapa
  • O jumatate ardei gras verde
  • O jumatate ardei gras rosu
  • 2 catei usturoi
  • O mana patrunjel
  • O lingura bulion
  • 2 linguri ulei masline
  • Boia
  • Cimbru
  • Piper, sare

Mod de preparare

Puneti pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. In apa lor de fierbere puneti sare si putin ulei de masline pentru a nu se lipi.

Tocati ceapa si ardeii grasi marunt, apoi caliti-le intr-o tigaie incinsa cu doua linguri de ulei de masline. Amestecati cateva minute pana se inmoaie, la foc mediu, apoi adaugati pipotele, usturoiul pisat, patrunjelul tocat, sare, piper, cimbru, boia, doua cani de apa si o alta cana de apa in care ati dizolvat lingura de bulion. Lasati la foc mic spre mediu, acoperit cu capac pentru 40 de minute, sau pana carnea este fiarta. Aveti grija sa verificati mereu sa nu scada prea mult sosul. Puteti completa cu apa daca nu este fiarta carnea. Sosul final trebuie sa acopere carnea un pic.

Adaugati spaghetele scurse peste carne, mai lasati un minut sau doua pana absoarbe sosul. Serviti fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise