Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g spaghete integrale
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g ciuperci champignon
  • 500 g rosii cherry
  • 200 ml suc de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • frunze de busuioc(proaspat)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare.

Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem.

Intre timp ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o alta craticioara cu apa fierbinte.

Le lasam 1 minut, apoi le scoatem într-o strecuratoare.

Ciupercile se calesc într-o lingura de ulei. Adaugam usturoiul zdrobit, sucul de rosii si rosiile cherry.

Adaugam o lingurita de busuioc uscat si condimentam cu sare si piper. Lasam sa fiarba 2-3minute.

Spaghetele dupa ce au fiert, se strecoara si se stropesc cu o lingura ulei de masline.

Servim spaghetele cu sosul de ciuperci cu rosii cherry si ornam cu frunzulite de busuioc proaspat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise