Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g spaghete integrale
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 g ciuperci champignon
  • 500 g rosii cherry
  • 200 ml suc de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • frunze de busuioc(proaspat)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare.

Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem.

Intre timp ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o alta craticioara cu apa fierbinte.

Le lasam 1 minut, apoi le scoatem într-o strecuratoare.

Ciupercile se calesc într-o lingura de ulei. Adaugam usturoiul zdrobit, sucul de rosii si rosiile cherry.

Adaugam o lingurita de busuioc uscat si condimentam cu sare si piper. Lasam sa fiarba 2-3minute.

Spaghetele dupa ce au fiert, se strecoara si se stropesc cu o lingura ulei de masline.

Servim spaghetele cu sosul de ciuperci cu rosii cherry si ornam cu frunzulite de busuioc proaspat.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise