Spaghete cu rosii si busuioc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g spaghete
  • 3 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • busuioc
  • 100g masline
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spaghetele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc putin cateii de usturoi,cat sa dea aroma,apoi se arunca.

Rosiile se decojesc:se pun intr-o oala cu apa fiarta,fiind intepate ulterior cu furculita,se lasa 3-4minute,apoi se scot intr-o oala cu apa rece pana se racesc si in acest mod se curata foarte usor.

Se toaca apoi marunt si se pun in ulei.

Se condimenteaza cu sare si piper,se pun si maslinele.

Se lasa sa se inabuse cam 10 minute,apoi se presara busuiocul.

Spaghetele fierte si strecurate se amesteca bine cu compozitia din tigaie.

Deasupra se poate presara parmezan ras,dar eu nu am avut,din pacate:(.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise