Spaghete cu rosii si busuioc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g spaghete
  • 3 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • busuioc
  • 100g masline
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spaghetele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se prajesc putin cateii de usturoi,cat sa dea aroma,apoi se arunca.

Rosiile se decojesc:se pun intr-o oala cu apa fiarta,fiind intepate ulterior cu furculita,se lasa 3-4minute,apoi se scot intr-o oala cu apa rece pana se racesc si in acest mod se curata foarte usor.

Se toaca apoi marunt si se pun in ulei.

Se condimenteaza cu sare si piper,se pun si maslinele.

Se lasa sa se inabuse cam 10 minute,apoi se presara busuiocul.

Spaghetele fierte si strecurate se amesteca bine cu compozitia din tigaie.

Deasupra se poate presara parmezan ras,dar eu nu am avut,din pacate:(.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise