Spaghete cu rosii si ciuperci

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g rosii,
  • 500 g ciuperci,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 76 g parmezan (sau alt cascaval),
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • 500 g spaghete,
  • sare,
  • piper proaspat macinat.

Mod de preparare

Se oparesc rosiile, se tin sub un jet de apa rece si se curata de pielita. Apoi se taie in doua, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu taietura in jos pe hartie absorbanta. Ciupercile se curata cu o perie sau cu un burete aspru (nu se spala, ca sa nu se imbibe cu apa), se mai scurteaza din picioruse si se taie in patru sau in opt. Usturoiul curatat se taie feliute subtiri, parmezanul se da pe razatoarea mare, patrunjelul se toaca, iar rosiile (scurse) se taie cubulete. Se incinge uleiul, se calesc mai intai ciupercile, apoi - impreuna cu ele - usturoiul, se adauga rosiile si patrunjelul verde tocat si se lasa sa fiarba incet - cu capac - pana ce se-nmoaie. Se gusta de sare si piper. Spaghetele, fierte “al dente” in apa cu sare si apoi scurse, se rastoarna intr-un castron, se servesc fierbinti cu sosul de ciuperci si rosii si se presara cu parmezan ras.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise