Spaghete cu sos bolognese. Reteta clasica, simpla si delicioasa

Descopera cum sa prepari spaghete cu sos bolognese acasa! Urmeaza aceasta reteta clasica, simpla si delicioasa, perfecta pentru o masa rapida si savuroasa.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 400 g carne tocata (vita sau amestec vita-porc)
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 morcov, ras fin
  • 1 telina mica (optional), rasa
  • 400 g rosii pasate (sau o conserva de rosii)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 150 ml vin rosu (optional, dar recomandat)
  • 200 ml supa de vita sau apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 frunza de dafin
  • Pentru paste:
  • 400 g spaghete
  • apa cu sare pentru fierbere
  • Pentru servire:
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pregatirea sosului:

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin translucide.
Adauga morcovul ras si telina, daca folosesti, si gateste-le timp de 5 minute, amestecand ocazional.
Pune carnea tocata in tigaie si rumeneste-o bine, pana se desface si capata o culoare uniforma.
Toarna vinul rosu (daca folosesti) si lasa-l sa se evapore cateva minute, amestecand.
Adauga rosiile pasate, pasta de tomate, supa de vita, oregano, busuioc, zahar, sare, piper si frunza de dafin. Amesteca bine.
Redu focul la mic, acopera tigaia si lasa sosul sa fiarba lent timp de 30-40 de minute. Amesteca ocazional si, daca e necesar, adauga putina apa.
Fierberea pastelor:

Intr-o oala mare, pune apa cu sare la fiert. Adauga spaghetele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei, 8-10 minute pentru a fi al dente).
Scurge spaghetele, dar pastreaza o ceasca din apa in care au fiert.
Asamblarea:

Adauga spaghetele in tigaia cu sos bolognese si amesteca bine. Daca sosul este prea gros, adauga putin din apa pastrata de la paste.
Pune spaghetele cu sos pe farfurii si presara parmezan ras.

Incearca si reteta de paste cu carne tocata de pui si sos de rosii, spaghete carbonara sau salata de paste cu ton. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise