Spaghete cu ton

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie spaghetti nr.7
  • 3-4 conserve de ton fulgi (2 in apa, 2 in ulei)
  • 1 cutie de sos de tomate Sultan
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 5 catei usturoi tocati marunt
  • 1 frunza de dafin
  • condimente pentru cartofi prajiti
  • condimente pentru paste
  • piper
  • lamaie
  • miere
  • apa

Mod de preparare

Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul timp de 1 minut. Se adauga tonul si se mai lasa 1 minut, amestecand sa nu se prinda. Apoi se adauga apa, dafinul si piperul si se lasa sa fiarba pana este bine patrunsa ceapa. Cand ceapa este gata si apa a scazut, se adauga sosul de tomate - cantitatea depinde de gustul fiecaruia - si se lasa sa se patrunda gusturile intre ele. Daca este nevoie, se mai paote adauga apa. Se pun condimente pentru cartofi prajiti si pentru paste, fara a exagera cantitatile - dupa gust - se adauga 1/2 lgt de miere, se amesteca bine si apoi se pune lamaie pana se ajunge la gustul preferat. Se lasa sa mai fiarba putin, avand grija sa se mai adauge cate putina apa fierbinte pentru a mentine consistenta dorita.

Se fierb spaghetele in conformitate cu instructiunile de pe ambalajul lor. Pont: La fierberea spaghetelor se adauga putin ulei (desi specialistii nu aproba uleiul la fiert) si putina sare. Astfel nu se vor prinde si vor avea un gust bun.

Se aseaza pe o farfurie intinsa, se toarna deasupra sos de ton. Se orneaza cu o frunzulita de busuioc. Se servesc calde.

Se servesc

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise