Spaghetti a la carbonara

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pachet de paste Barilla subtiri (sau alte spaghetti)
  • - 300 sunca gen kaizer ( sau carne cruda de porc cu un pic de grasime, de pe burta) taiata cubulete mici) -taiata felii lungi.
  • - 1 ceapa mica
  • - 1,2 catei de usturoi
  • - cascaval tare razuit (sau parmezan)
  • - 1 ou
  • - sare, piper

Mod de preparare

Puneti apa la fiert cu putina sare, cind apa fierbe puneti pastele si le fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj (5,8 min!!)

In acelasi timp (dupa ce ati pus pastele sa fiarba) puneti intr-o tigaie un pic de ulei, ceapa taiata f marunt, usturoiul pisat, dupa care adaugati sunca sau kaizerul. Prajiti usor.

Trageti de pe foc tigaia si adaugati pastele fierte, scurse da apa si oul.

Amestecati usor astfel incat oul se va "lipi" de paste.

Sare si piper dupa gust. Garnisiti cu cascaval razuit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise