Spaghetti al pomodoro

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr spagheti
  • 100 gr parmezan
  • 400 gr rosii
  • 50 gr ceapa
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • 1 gr busuioc

Mod de preparare

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc cu putin ulei si se tin la cald.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile se taie cubulete, iar parmezanul se rade pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-o tigaie se rumenesc in ulei ceapa si usturoiul si se pun rosiile, care se inabusa 7-8 minute, pana ce se inmoaie.

Peste sosul din tigaie se pun spaghetele, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc si se amesteca pana se imbraca cu el. Se servesc foarte firbinti, cu parmezan ras deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise