Spaghetti cu sos de rosii si usturoi

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 1 pachet de spaghetti (600 g),
  • 6 rosii mari,
  • 6 catei de usturoi,
  • 2 lingurite de ierburi provensale (ierburi aromate, gata preparate - se gasesc in comert),
  • 2-3 linguri de untdelemn.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele al dente, se strecoara si se tin la cald.

Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se curata cateii de usturoi si se zdrobesc in mojar de lemn.

Se pune untdelemnul la incins, se caleste in el usturoiul, apoi se adauga rosiile. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se presara deasupra sarea si plantele aromate. Se mai dau intr-un clocot, se serveste sosul turnat peste macaroane.

(Plantele aromate sunt foarte necesare, fiindca dau mancarii o aroma specifica.)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise