Spaghetti cu sos de rosii si usturoi

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 1 pachet de spaghetti (600 g),
  • 6 rosii mari,
  • 6 catei de usturoi,
  • 2 lingurite de ierburi provensale (ierburi aromate, gata preparate - se gasesc in comert),
  • 2-3 linguri de untdelemn.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele al dente, se strecoara si se tin la cald.

Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se curata cateii de usturoi si se zdrobesc in mojar de lemn.

Se pune untdelemnul la incins, se caleste in el usturoiul, apoi se adauga rosiile. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se presara deasupra sarea si plantele aromate. Se mai dau intr-un clocot, se serveste sosul turnat peste macaroane.

(Plantele aromate sunt foarte necesare, fiindca dau mancarii o aroma specifica.)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise