Spaghetti puttanesca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g pulpa de rosii (din conserva),
  • 1-2 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti,
  • 2 ardei iuti rosii tocati marunt,
  • 1/2 ceasca apa,
  • 12 masline verzi ori negre,
  • fara samburi, taiate feliute,
  • 8 fileuri de sardele taiate bucati,
  • 2 lingurite capere taiate marunt,
  • 2 linguri patrunjel verde tocat,
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat,
  • 350 g spaghete,
  • parmezan sau cascaval ras,
  • dupa gust.

Mod de preparare

Se toaca marunt pulpa de rosii.

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se dunstuiesc usturoiul si ardeiul iute circa 1 minut, la foc potrivit, dupa care se adauga rosiile si apa. Se da focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, pana ce se inmoaie bine rosiile (eventual, se mai adauga putina apa).

Se pun in tigaie si maslinele, sardelele, caperele, patrunjelul verde si busuiocul si se fierb incet, inca 3 minute.

Se fierb spaghetele al dente intr-o cratita cu apa multa, se scurg, se rastoarna inapoi in cratita, se toarna peste ele sosul si se amesteca bine pe foc slab. Spaghetele puttanesca se servesc presarate cu parmezan sau cascaval ras dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise