Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 ml otet balsamic
  • 5 gr piper negru
  • 10 gr ulei de masline
  • 5 gr sare de mare
  • 12 buc. ardei gras rosu
  • 250 gr ceafa porc
  • 150 gr cartofi albi pentru fiert
  • 13 buc. castravete
  • 2 gr oregano

Mod de preparare

Ceafa de porc se bate bine pana ramane la grosimea de jumatate de centimetru, se asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline, apoi se pune intr-o tigaie speciala - gatire la abur - cam 20-25 de min, intorcandu-se numai o singura data pe o parte! Cartofii se curata si se fierb in apa cu putina sare! Se scot dupa vreo 10 min de fiert (sa fie un pic tari). Se pregateste o salatica din ardei gras taiat jouliene si castravetele proaspat taiat rondele, se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic! La final se aseaza totul pe farfurie, fiecare produs in parte ocupand un loc de onoare in farfurie si oferindu-va o combinatie super de savoare si deliciu culinar!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise