Supa crema de cartofi cu bacon si porumb

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 l lapte
  • 250 ml apa
  • 150 gr bacon
  • 50 ml smantana de gatit
  • 2 buc porumb dulce fiert
  • Sare, piper, nucsoara
  • Patrunjel
  • 2 fire cimbrisor

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici.

Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare.

Dupa ce fierb cartofii, se adauga smantana si se paseaza supa cu blenderul pana devine catifelata.

Se asezoneaza supa cu sare, piper si nucsoara.

Se taie boabele de porumb de pe stiulete si se amesteca in supa.

Se frige baconul si se taie marunt.

Se serveste supa cu bacon si patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise