Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi medii
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 100 ml bulion
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel mai mic
  • circa 250 gr de fasole verde (proaspata sau congelata)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit.

Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare si piper, apoi acoperim cu apa(apa cam 3 degete deasupra nivelului legumelor).

Fasolea verde (eu am avut congelata) se taie in bucatele si se pune la fiert separat in apa cu sare.

Cand legumele au fiert, le pasam si adaugam apoi pastaile fierte. Daca supa este prea groasa, se poate adauga putina apa in care a fiert fasolea verde.

Supa va fi la fel de buna daca se inlocuiesc cartofii cu dovleac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise