Supa crema de legume cu zdrente de ou

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 radacina mica de telina
  • 1 dovlecel mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • unt cat o nuca
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare si putin ulei de masline.Apa trebuie sa acopere legumele.

Cand s-au fiert, se scot cu ajutorul unei palete, se lasa la scurs iar apoi se paseaza.

Se adauga zeama in care au fiert, putin cate putin pana se ajunge la consistenta dorita.

Adaugam si untul si amestecam bine.

Punem supa pe foc si lasam la fiert circa 10 min dupa care tragem oala de pe foc.

Intr-un bol batem bine ouale,adaugam 2 polonice de supa si apoi turnam in oala aceasta compozitie ,amestecand continuu.

Condimentam dupa gust cu sare si piper si asezonam cu patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise