SUPA-CREMA DE MORCOVI SI SMANTANA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g.cartofi,
  • 300g.morcovi,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri ulei,
  • 8dl.supa de carne(poate fi si din cubulet),
  • 2dl.smantana sau frisca pentru gatit,
  • 1 manunchi de patrunjel verde,
  • sare,
  • piper alb;

Mod de preparare

1.Cartofii si morcovii curatati si spalati se taie cubulete.Ceapa se curata si se toaca , apoi se caleste in ulei,se adauga cartofii si morcovii si se continua calirea inca 5 minute, se pune supa de carne, se acopera vasul si se fierbe 15 minute, pe foc mic.

2.Compozitia de mai sus se pune in blender si se turmixeaza bine.Se pune din nou la fiert ,se sareaza ,pipereaza si se adauga smantana.In cele din urma, se adauga patrunjelul verde tocat.Se serveste cu crutoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise