supa crema de zarzavat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 3 cepe mari
  • 3 morcovi (400 g)
  • 1 telina mare
  • 2 radacini de patrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 1 conopida potrivit de mare
  • 1/2 kg rosii
  • 1 dovlecel mic
  • 2-3 legaturi de verdeata (patrunjel, telina, leustean) crutoane preparate din 500 g paine

Mod de preparare

Se pun la fiert 3 litri de apa cu sare, intr-o oala de 4-5 litri. Se rad pe razatoare ceapa, cartofii, morcovii, telina si patrunjelul radacina, apoi, dupa ce au dat cateva clocote, se adauga conopida si dovlecelul de asemenea rase. Se lasa sa fiarba 10-15 minute si se adauga si rosiile rase. Dupa inca 5-10 minute, timp in care fierb rosiile se adauga uleiul, apoi verdeata tocata foarte fin.Se serveste cu crutoane, care se adauga la supa chiar atunci cand se servesc pentru a nu se inmuia prea tare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise