Supa cremoasa de cartofi cu porumb si creveti

Ceapa se curata si se toaca marunt, iar ardeiul si cartofii cubulete.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi medii
  • 400 ml lapte gras
  • 400 ml apă (sau supă de pui)
  • 300 g boabe de porumb fiert (am folosit o conservă marcă proprie Mega Image, fără zahăr adăugat)
  • 250 g creveți decorticați (am folosit congelați)
  • sare
  • piper
  • frunze de coriandru
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Ceapa se curăță și se toacă mărunt, iar ardeiul și cartofii cubulețe.

Într-o cratiță, se încinge puțin ulei și se călește puțin ceapa. Se adaugă și ardeiul, iar după vreo 2 minute și cartofii. Se asezoneaza cu sare si piper si se stinge totul cu lapte și apă fierbinte. Când fierbe din nou, se adaugă și porumbul. Când sunt fierți cartofii, se adaugă și creveții și se mai ține supa pe foc aproximativ 5 minute.

Se servește cu coriandru tocat, fulgi de chili și o pâine rustică.

Poftă bună!

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/2016/11/supa-cremoasa-de-cartofi-cu-porumb-si.html

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise