Supa cu lapte de cocos si pui

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 800 ml lapte de cocos neindulcit (conserva)
  • 450 ml supa de pui
  • 300 g carne de pui
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 3 tulpini de lemongrass
  • 1 bucatica de 2-3 cm ghimbir
  • 100 g porumb din conserva
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri sos de peste(fish sauce)
  • 2 ardei iuti
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca supa cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul mic. Se curata lemongrass-ul si ghimbirul. Lemongrass-ul se striveste putin, iar ghimbirul se taie felii. Se pun in supa si se fierb la foc mic 10 minute.Se strecoara supa. Se curata si se taie ciupercile felii, puiul se spala si se taie fasii de 5 cm lungime si maxim un cm latime, porumbul se taie in doua. Se pun in supa strecurata si se mai lasa la fiert 6-8 minute pana sunt gata.Se adauga sosul de peste si se mai fierbe inca un minut.Se ia de pe foc, se pune zeama de lamaie si se serveste fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise