Supa de ceapa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 1 litru supa de carne (de pasare, de vita, de peste);
  • - 6 cepe medii;
  • - 1 telina mare;
  • - 1 radacina patrunjel;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 conopida medie;
  • - 1 dovlecel;
  • - 1 ardei gras verde;
  • - 1 ardei gras galben;
  • - 100 gr mazare boabe;
  • - 2-3 linguri hrean razuit;
  • - un pahar mare smantana light sau iaurt;
  • - sare, piper dupa gust;
  • - 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Se fierbe in apa cu putina sare telia, radacina de patrunjel si morcovii. Cand acestea sunt fierte se adauga: dovlecelul, ardeiul, mazarea, conopida, 2 cepe, se fierb bine (aproximativ 20 minute), se scurg de apa apoi se pun intr-un blender, mixer, sau se dau prin masina de tocat si se maruntesc. Se pune supa la incalzit, iar cand aceasta este fierbinte se adauga mixul de legume maruntite si cele 4 cepe intregi, se lasa la fiert aproximativ 15 minute, se adauga hreanul, se mai lasa 2-3 minute la fiert si se da deoparte de pe foc.

Se serveste cu smantana (sau iaurt) si se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Se pot adauga crutoane si/sau omleta de oua, taiata felii de 1/3 cm.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise