Supa de ceapa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 1 litru supa de carne (de pasare, de vita, de peste);
  • - 6 cepe medii;
  • - 1 telina mare;
  • - 1 radacina patrunjel;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 conopida medie;
  • - 1 dovlecel;
  • - 1 ardei gras verde;
  • - 1 ardei gras galben;
  • - 100 gr mazare boabe;
  • - 2-3 linguri hrean razuit;
  • - un pahar mare smantana light sau iaurt;
  • - sare, piper dupa gust;
  • - 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Se fierbe in apa cu putina sare telia, radacina de patrunjel si morcovii. Cand acestea sunt fierte se adauga: dovlecelul, ardeiul, mazarea, conopida, 2 cepe, se fierb bine (aproximativ 20 minute), se scurg de apa apoi se pun intr-un blender, mixer, sau se dau prin masina de tocat si se maruntesc. Se pune supa la incalzit, iar cand aceasta este fierbinte se adauga mixul de legume maruntite si cele 4 cepe intregi, se lasa la fiert aproximativ 15 minute, se adauga hreanul, se mai lasa 2-3 minute la fiert si se da deoparte de pe foc.

Se serveste cu smantana (sau iaurt) si se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt. Se pot adauga crutoane si/sau omleta de oua, taiata felii de 1/3 cm.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise