Supa de chimen

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 l apa
  • -1 Lg (lingura) seminte de chimen
  • -50 g unt
  • -1 Lg faina
  • -1 borcanel de smantana
  • -sare,piper
  • -ulei
  • -2 felii de paine de persoana ptr crutoane

Mod de preparare

Asta e o supa racoritoare,specific ardeleneasca cred. O facea mama cand eram mica si-mi placea grozav,aroma de chimen cu gustul crutoanelor prajite in ulei.

Se face un ceai dintr-un litru de apa si o lingura de seminte de chimen,care se fierbe 10 minute dupa care se strecoara de seminte.Separat se topeste pe foc o lingura de unt la care se adauga o lingura de faina,se amesteca si se adauga un borcanel mic de smantana. Se dilueaza cu putina zeama,ca sa nu se formeze cocoloase,dupa care amestecul rezultat se toarna in zeama de chimen si se dau cateva clocote si se potriveste de sare si piper

Se serveste cu crutoane de paine prajite in ulei.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise