Supa de fasole cu ciolan afumat

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg fasole boabe
  • 1ciolan afumat
  • 1ceapa
  • 1morcov
  • 1ardei gras
  • 1ardei iute
  • 1dovlecel
  • 1felie de telina radacina
  • 500g rosii
  • 20ml ulei
  • 1leg.patrunjel

Mod de preparare

Se fierbe rasolul 15-20min,se scoate pe o farfurie iar apa se pastreaza;rasolul se dezoseaza,se portioneaza in bucati mai mari,se prajesc in ulei incins apoi se scot pe farfurie;in uleiul ramas se calesc rosiile taiate cubulete iar dupa ce s-a format un sos,se lasa deoparte

Fasolea pusa de seara la umflat,se pune la fiert30-40min,se scurge apoi,se clateste sub jet de apa rece,se pune din nou pe foc cu apa de la fiertul ciolanului;cand incepe sa fiarba,se adauga legumele curatate,spalate si taiate cubulete,dupa ce fasolea este aproape fiarta,se adauga carnea,rosiile,1cana cu apa daca e nevoie,sare si se lasa pe foc mic cu capac 45min.

Se mai potriveste de gust,se adauga patrunjelul tocat marunt,putin cimbru,se opreste focul si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise