SUPA DE FASOLE VERDE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru si jumatate apa
  • 400 g fasole verde
  • 1 ceapa
  • 200 g slanina afumata( ca doar e reteta din Ardeal)
  • 2 rosii
  • 2-3 linguri de smantana
  • otet dupa placul gospodinei
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Fasolea curatata, spalata, rupta in bucati, se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Intre timp tocam marunt slanina cu ceapa si apoi o adaugam in oala, alaturi de rosiile taiate marunt, lasam la fiert, potrivim de sare, acrim. Dupa ce stingem focul punem patrunjelul tocat marunt. Se adauga smantana inainte de a servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise