Supa de linte rosie cu menta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 340 gr linte rosie
  • 1 1/2 cepe mari
  • 1 cartof de marime medie
  • 1 morcov de marime medie
  • 1 catel mare de usturoi
  • 0,6 linguri de concentrat de legume
  • 0,5 lingurite de piper negru macinat
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 0,75 lingura de menta proaspata tocata
  • 0,75 lingura de frunze de patrunjel tocate
  • 1,5 linguri de unt
  • 0,33 lingura boia dulce
  • 0,33 lingura boia iute
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1,35 l apa

Mod de preparare

Se spala lintea de mai multe ori cu apa, se taie foarte marunt cartoful, morcovul , ceapa si usturoiul, se pune la fiert apa, lintele, ceapa, usturoiul,morcovul si concentratul de legume,se fierbe incet 30 min se da de sare si piper.

Se topeste untul, se adauga pasta de rosii, boiaua dulce si iute, menta, patrunjelul tocat se calaeste 2 min si se aduga la supa. Se mixeaza cu blenderul, se serveste cu ardei iute si lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise