Supa de mazare alba uscata cu chimion si crutoane

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet (400gr) de mazare alba uscata
  • 2 lingurite de chimion seminte
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel verde uscat
  • crutoane din 6-8 felii de piine ( de preferinta alba )

Mod de preparare

Se fierbe mazarea in putina apa (fierbe foarte repede) si apoi se paseaza cu mixerul pina devine pasta.

Intr-o oala de 3-4 litri se pun semintele de chimen, zdrobite usor in prealabil, in 2-3 linguri de ulei incins si se amesteca pe foc citeva secunde: se toarna deasupra piure-ul de mazare si se completeaza cu apa rece (cca 2 litri de apa la un pachet de mazare fiarta).

Inainte de a ajunge la temperatura de fierbere se adauga un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de smintina. Se potriveste de sare si piper si se lasa cca 10 minute sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde uscat (poate lipsi, intrucit chimionul aromatizeaza indeajuns).

Se serveste intotdeauna fierbinte cu crutoane din paine alba.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise