Supa de mazare alba uscata cu chimion si crutoane

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet (400gr) de mazare alba uscata
  • 2 lingurite de chimion seminte
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel verde uscat
  • crutoane din 6-8 felii de piine ( de preferinta alba )

Mod de preparare

Se fierbe mazarea in putina apa (fierbe foarte repede) si apoi se paseaza cu mixerul pina devine pasta.

Intr-o oala de 3-4 litri se pun semintele de chimen, zdrobite usor in prealabil, in 2-3 linguri de ulei incins si se amesteca pe foc citeva secunde: se toarna deasupra piure-ul de mazare si se completeaza cu apa rece (cca 2 litri de apa la un pachet de mazare fiarta).

Inainte de a ajunge la temperatura de fierbere se adauga un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de smintina. Se potriveste de sare si piper si se lasa cca 10 minute sa clocoteasca. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde uscat (poate lipsi, intrucit chimionul aromatizeaza indeajuns).

Se serveste intotdeauna fierbinte cu crutoane din paine alba.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise