Supa de mere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 5-6 mere acrisoare
  • - 1-1,5 l apa
  • - 2-3 linguri zahar (in functie de cum sunt merele)
  • - zeama de lamaie
  • - cuisoare
  • - scortisoara
  • - 200 ml smantana pentru gatit
  • - 1 lingura rasa amidon/faina

Mod de preparare

Curatam merele, le taiem in 4 si apoi in cubulete mai mici. Punem apa la fiert, adaugam merele, zaharul, 3-4 cuisoare, scortisoara si putina zeama de lamaie. Lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie merele. In acest timp amestecam smantana pentru gatit cu amidonul/faina. Cand merele sunt fierte, scoatem din zeama de supa, punem peste amestecul de smantana, omogenizam bine si adaugam la supa. Daca vreti sa fiti siguri ca veti obtine o supa fina si cremoasa fara cocoloase, treceti prin sita amestecul de smantana cu amidon. Lasati sa mai fiarba 3-4 minute, stingeti focul si daca mai e cazul puteti sa adaugati zahar, lamaie sau scortisoara.

Pofta Buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise