Supa de paine (dietetica)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l. de apa
  • 200 gr. crutoane de paine ( sau 100 gr. de crutoane si 100 gr.pesmet)
  • 1 ceapa ( cam 100 gr.)
  • 1 morcov ( 100-150 gr)
  • 1 pastarnac ( 100 gr)
  • 4 linguri ulei (de buna calitate)
  • 1 lingura amestec pentru supa (doar cu gust de legume)
  • putin patrunjel verde tocat marunt
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste usor doar cu o lingura de ulei.cand a devenit translucida se adauga morcuvul si pastarnacul taiat marunt.Se lasa sa se patrunda,daca apa scade prea mult se adauga cate o lingura de apa.Legumele se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de crutoane sau cu pesmetul.Se lasa sa fiarba bine,pana cand legumele se pot sfarama cu usurinta.Se paseaza legumele sau se mixeaza.Se adauga restul de ulei si amestecul pentru supa si se lasa sa fiarba inca 5 minute.Se adauga piper si sare,daca mai este nevoie.Supa se serveste imediat ce am adaugat crutoanele de paine,sau acestea se servesc separat.Peste supa adaugam o ploaie de patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise