Supa de rosii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 2 cutii rosii decojite
  • * 1 ceapa mica
  • * 1 ardei gras verde sau rosu
  • * busuioc
  • * 1 chifla cu mac
  • * 1 bob de usturoi

Mod de preparare

Tocam ceapa si ardeiul marunt; le punem la calit cateva minute.

Adaugam si rosiile si mai lasam la calit 10 minute avand grija sa amestecam pentru a nu se lipi.

Apoi adaugam 1 litru de apa si lasam sa fiarba in jur de 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute pasam rosiile cu blenderul pentru a obtine o consistenta mai cremoasa. Daca nu aveti blender puteti da rosiile printr-o sita. Potrivim de sare, piper si busuioc.

Chifla o taiem pe jumatate, o perpelim un pic pe gratar. Imediat dupa ce am ridicat-o de pe gratar o frecam cu bobul de usturoi.

O puteti aseza asa cum am facut eu sau puteti praji felii de paine, frecate cu usturoi si taiate cubulete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise