Supa de rosii cu orez

Toate legumele, inclusiv usturoiul, curatate, spalate, taiate, se pun in oala.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de rosii bine coapte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura orez
  • sare
  • 2 cani supa de pui

Mod de preparare

Toate legumele, inclusiv usturoiul, curatate, spalate, taiate, se pun in oala, la fiert, cu 1 lingurita cu sare, cu apa doar cat sa fie acoperite.

Dupa ce au fiert bine, se strecoara fara sa se arunce apa, apoi se rastoarna in blender, se paseaza totul fin, piureul rezultat se amesteca cu supa, daca este prea groasa, se adauga si apa de la fiert (fiecare cum considera), se pune vasul inapoi pe foc, iar cand incepe sa fiarba, se adauga orezul, legatura de telina spalata, iar dupa 5-6 min. de fiert, se potriveste de gust, se scot frunzele de telina, se adauga uleiul, se opreste focul si se serveste dupa ce s-a racit.

In familia noastra si acum, dar si in copilarie, nu ne lipseste din meniu astfel de supa pe timp de vara, pentru ca este gustoasa si racoritoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise