Supă de varză roșie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 varză roșie (aprox. 1 kg),
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 300 ml suc de roșii,
  • 1-2 linguri mărar proaspăt tocat,
  • sare,
  • opțional smântână pentru servit.

Mod de preparare

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele.

Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.

Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele.

Ardeiul roșu se taie în două, se înlătură cotorul și semințele, apoi se toacă mărunt.

Toate legumele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă - apa să depășească cu 2-3 cm legumele.

Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească.

Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să dea câteva clocote.

Condimentăm cu sare.

Stingem focul și adăugăm mărarul tocat mărunt.

Servim după preferință caldă sau rece - în ambele moduri este delicioasă - cu smântână.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise