Curatam legumele si le spalam.
Morcovii ii taiem rondelem cartofii si ardeiul gras cubulete iar ceapa o lasam intreaga.
Curatam usturoiul, il presam iar verdeata o tocam marunt.
Punem osul la fiert in 4 l apa cu putina sare , iar cand fierbe, indepartam spuma de deasupra.
Apoi adaugam mazarea si restul legumelor, asezonam si lasam sa fiarba.
Intre timp facem galustele dintr-un ou , 4 linguri faina si doua cu ulei. Amestecam pina obtinem o compozitie moale.
Punem la fiert apa cu sare si cand clocoteste rupem galustele cu o lingutita, scufundandu-le in apa ce fierbe. Le lasam sa fiarba 10 minute, aruncam apa de pe ele, le dam sub un jet de apa , apoi le punem in supa care este deja fiarta.
Dregem supa cu smantana si cu zeama de lamaie, iar deasupra presaram verdeata tocata.
Osul il puteti inlocui cu 2-3 cremvusti taiati rondele, exact ca in reteta originala.
Servim cu ardei iute, alaturi.
Pofta mare !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise