Taglioni cu rosii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 grame de spaghete late,
  •  6-8 rosii tari,
  • ulei de masline,
  • patrunjel,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 2-3 bucati de ardei iute uscat (sau chilli),
  • 1 lingura de hellas (sau suc de lamiie),
  • cascaval ras.

Mod de preparare

Se fierb spaghetele 4 minute dupa care se stinge focul si se lasa sub capac. Rosiile se curata de coaja si de seminte si se taie in bucatele. Se pun intr-o tigaie cu ulei suficient, usturoiul taiat felii subtiri, ardeii si patrunjelul tocat foarte marunt. Se lasa la foc mic, fara sa se amestece cam 15 minute dupa care se adauga sucul de lamiie si se mai lasa 10 minute fara sa se amestece. Daca amestecati rosiile devin sos si noi vrem ca ele sa ramina intregi. Se scurg pastele si se trec prin jet de apa rece, se aseaza in farfurie iar peste ele se pune sosul de mai sus, peste care razuim cascavalul. Se serveste fierbinte.

Pentru decojirea rosiilor eu am un truc: punem apa la fiert intr-o oala,rosiile le crestam la capete in cruce,iar cind apa fierbe,le scaldam cam 30 de secunde dupa care le scoatem si le lasam sa se raceasca. Pielita se desprinde foarte usor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise