Taietei de orez cu piept de pui si legume(reteta filipineza)

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g taietei de orez(rice vermicelli)
  • 2 buc. piept de pui(sau curcan)taiat in fasii subtiri
  • 1 ceapa taiata "pestisori"
  • 4-5 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei verde taiat in cuburi
  • 1 tija de celeri taiata marunt
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 100 germeni de fasole(obtional)
  • 1 cana supa de pui
  • ulei
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb taieteii in apa cu sare 3 minute,se scurg,se lasa la racit.

Pieptul de pui il prajim putin intr-o tigaie pana se rumeneste(se poate folosi chiar si carnea de pui-piept,pulpe fara os-din supa de pui).Se pune de-o parte.

Intr-o tigaie mai mare calim putin ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei pana devin translucide.Adaugam ardeiul si morcovul ,prajim 2-3 min ,adaugam carnea mai lasam 2-3 min,adaugam supa de pui,celeri,sosul de soia si germenii si lasam la innabusit cca.7-8 min.Saram,piperam dupa gust si adaugam taieteii de orez.

Se serveste cu sos de soia si sos picant(hot chili sos).

O mancare usoara si sanatoasa.Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise