Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • Jeleu cu fructe de padure
  • 150 gr fructe padure congelate /proaspete
  • 1 plic de gelatina
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de cateva ori, adaug o lingura de apa rece, iarasi cateva impulsuri si gata. Intind blatul in tava de tarta sau tort si dau la rece 30 min. Stiu, regula ar fi sa pui aluatul la rece dupa care sa il intinzi, eu am facut si asa si asa si nu am vazut diferenta, daca este una va rog sa imi spuneti si mie:D

Inainte sa il bag la cuptorul incins la 180 C, fac gauri cu furculita si dau tarta la cuptor pana capata o culoare rumena, aproximativ 10 min dureaza.

Intre timp, pregatesc crema, pun laptele la foc, bat cele 3 galbenusuri cu zaharul, adaug amidonul si cateva linguri de lapte rece, torn peste laptele cald si il pun pe foc, amestecand continuu, cand se ingroasa si da cateva clocote, pun ciocolata rupta bucati si o dau deoparte. Amestec bine sa se topeasca, apoi pun o folie pentru a nu prinde crusta.

Cand e tarta gata si crema calduta spre rece, o pun peste aluatul copt si o dau la rece pana fac jeleul.

Aici e si mai simplu, fructele congelate le pun intr-un vas, adaug peste ele o lingura de zahar, las sa dea un clocot si iau de pe foc. Gelatina o hidratez conform instructiunilor, o topesc pe baie de aburi, apoi o adaug peste fructe, amestec usor si o adaug peste crema de ciocolata.

Dupa cateva ore, tarta e gata de servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise