Tarta cu creveti si chili

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 200 g brinza de vaci, 6 linguri ulei, 1 ou, 6 linguri lapte, 425 g faina, un praf de copt
  • Deasupra: 2 cepe, 2 linguri sos tomat, sare, piper, praf de chili, un catel usturoi, un ardei rosu si unul verde, un dovlecel micut, o vinata mica, 150 g mozzarela, 100 g gouda, 12 creveti decorticati.

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca ingredientele cu robotul de bucatarie. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul. Se inteapa cu furculita. Ceapa se toaca si se distuie cu sosul de rosii 10 min. Se pune praf de chili, sare si piper. Dovlecelul se spala si se taie felii, ardeii fisii iar vinetele se taie cuburi. Crevetii se prajesc in ulei citeva minute. Mozzarela se taie bucati iar branza gouda se rade. Aluatul se unge cu pasta de tomate si se pun peste el legumele, crevetii si brinza. Se da la cuptor 35 min la 175 grade.

Se lasa sa se taceasca in tava si se taie patrate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise