Tarta cu frisca si capsune

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 2 pahare de faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 gr de unt rece
  • 10u
  • ptr frisca
  • 250 ml de smantana ptr frisca
  • 500 gr de capsune proaspete

Mod de preparare

La noi acum este sezonul capsunelor si am profitat de ocazie sa fac o tarta cu capsune.

Aluatul - In robotul de bucatarie se adauga faina, zaharul pudra si untul rece taiat cuburi si cu pulsuri se face un aluat sfaramicios, se adauga oul si se amesteca putin pana se formeaza aluatul - nu trebuie mult prelucrat ca sa nu se faca pasta. Se da la frigider ptr cel putin o ora dupa care se pune aluatul intre doua foi de pergament si se intinde pana la grosimea de 5mm. Se pune pe o tava de tarta si se inteapa cu furculita ca sa nu aiba aer si se coace la 180 de grade 20 de minute. Inainte de a-l da la copt se pune pe aluat o foaie de pergament si deasupra se pun boabe de fasole.

Crema - se bate spuma smantana pana devine o frisca tare, se poate adauga o parte din capsune in frisca dupa ce le-am zdrobit sau le putem taia in doua si acoperi intai tarta cu un strat de capsuni pe care presaram putin zahar pudra si deasupra punem frisca batuta la care am adaugat o lingura de zahar pudra si pe urma am ornat iar cu capsuni.

O tarta usoara si foarte gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise