Tarta cu fructe

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua +2 galbenusuri,
  • 120g faina,
  • 120g unt topit,
  • 50g amidon,
  • 350g mere curatate,
  • 150g caise uscate,
  • 120g zahar,
  • 15g ghimbir ras.

Mod de preparare

1. Radem hreanul curatat prin razatoarea fina.

2. Curatam merele de coaja si le taiem cuburi mici.

3. Caisele le punem la muiat in apa calda.

4. Amestecam untul topit cu zaharul farin pana devin o crema spumoasa (timp de 15 minute) adaugam unul cate unul ouale si respectiv galbenusurile, amestecand dupa fiecare, adaugam faina si amidonul amestecate in prealabil,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava de tarte unsa si tapetata cu faina.

Intre timp, amestecam merele taiate cuburi cu caisele de acum destul de insiropate,stoarse si taiate feliute,adaugam ghimbirul ras,amestecam totul si asezam peste compozitia din tava.

Pudram cu zahar si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 35 minute, pudram cu zahar si introducem iarasi tarta in cuptor timp de 5 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise