Tarta cu fructe de padure

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100g unt
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic crema de vanilie
  • 500 g fructe de padure
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la congelator pentru 15 minute ca sa se raceasca. Dupa aceea,se intinde intr-o tava pentru tarta si se baga la cuptor la foc mic pentru vreo 15-20 minute

Crema:

Se mixeaza timp de 4 minute crema de vanilie impreuna cu laptele rece. Fructele de padure se amesteca cu 3 linguri de zahar, se lasa la fiert pe foc mic pentru vreo 5 minute, apoi se scurge surplusul de zeama printr-o sita.

Dupa ce s-a copt blatul, se lasa la racit, se adauga crema, iar peste crema se aseaza fructele. Tarta se va pune la frigider sa se raceasca.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise