Tarta cu mac si budinca de vanilie

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Multumesc Felicia!O tarta super.Si e f.simplu de facut!
  • Blat:
  • -200 g de margarina(unt)
  • -200 g de zahar
  • -375 g de faina
  • -1 lingurita,plina de praf de copt
  • -un virf de cutit de sare
  • -1 lingurita de zahar vanilat
  • -1 ou
  • Umplutura:
  • -200 g de mac(eu am pus 150 g si 50 g de nuca macinata)
  • -150 g de zahar
  • -750 ml lapte
  • -cca 120 g de budinca de vanilie(eu folosesc “Custerd”)
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • -1/2 lingurita de zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat,se freaca margarina,apoi se pune zaharul ;se mixeaza,f.bine.Apoi,se adauga oul,vanilia si sarea;se mixeaza,dun nou.Cind compozitia e omogena,se adauga faina(cernuta cu praful de copt) si se framinta cu mina,doar pina cind aluatul se dezlipeste de mina.Aluatul rezultat,se lasa(acoperit),20-30 minute.

In timpul acesta,se face umplutura:se amesteca macul,zaharul,budinca,aromele,laptele.

Se pune pe foc si se amesteca tot timpul,pina fierbe,bine.Apoi,se ia de pe foc si se lasa 5-10 minute,sa se raceasca,amestecind,din cind in cind.

Se pregateste o tava(cu fund detasabil),unsa cu margarina sau unt(la baza si lateral),cu diam.de cca 25 cm.

Asamblare:se pune 3/4 din aluat,in tava;aluatul se intinde,cu mina,pe baza si pereti(cca 3 cm).

Peste aluatul,din tava,se pune umplutura racita,apoi,peste umplutura se sfarma(cu degetele),restul de 1/4 de aluat,sau(asa am facut eu),se rade pe razatoarea cu orificii mari.

Se da la cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.

Dupa ce e gata,se lasa sa se raceasca.Cind e rece se pudreaza cu zahar pudra,se serveste.

Rezulta 12 felii.

Inspiratie: http://sella-koch.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise